İnşaat Mühendisliği Blogu

Açıköğretim ile Sınavsız İkinci Üniversite

açıköğretim

Açıköğretim Sınavsız İkinci Üniversite

Cevap: Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler.

Cevap: Herhangi bir yükseköğretim programında kayıtlı olduğunuz ancak ilgili öğretim yılında kayıt yeniletmediğinizi belirten öğrenci durum belgesiyle kayıt yaptırabilirsiniz. Aktif öğrenci olmanız gerekmiyor.

Cevap: Fakültemize kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonra kayıtlı olduğunuz yükseköğretim programından kaydınızı sildirmenizde fakültemizce bir sakınca bulunmamaktadır.

Cevap: İkinci Üniversite kayıt türünde öğrencilerimizden askerlik durum belgesi istenmeyecektir.

Cevap: Yurt dışındaki yükseköğretiminizden mezun olduktan sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan (YÖK) alacağınız denklik belgesiyle fakültemize kayıt yaptırabilirsiniz.

Cevap: Örgün yükseköğretim yapan fakültenizden alacağınız kayıt silme yazısı ve askerlik şubenizden alacağınız askerlik tecil durumunuzu gösteren bir belge ile AÖF bürolarına başvurmanız gerekmektedir. Daha sonraki askerlik işlemlerinizi fakültemiz yürütecektir.

Cevap: Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler.

Cevap: Meslek Yüksekokulu mezunları fakültemiz lisans bölümüne kayıt yaptırmaları halinde bir üst öğrenim sayıldığı için askerlik işlemlerinden yararlanabilmektedirler.

Cevap: Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler.

Cevap: Açıköğretim İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince öğrenciler, kaydedildikleri ve bulundukları dönem, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Öğrenciler, yükseköğretim kurumlarından daha önce aldıkları ve başardıkları dersler için ders transferi veya kredi saydırma talebinde bulunamazlar.

Cevap: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.

Cevap: Yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı sonucunda bir yükseköğretim programında kayıtlı öğrenci olduğunuz için fakültemize de İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilirsiniz.

Cevap: Herhangi bir örgün yükseköğretimde kayıtlı ya da yükseköğretim programından mezun durumdaysanız; İkinci Üniversite kayıt türü ile daha önce kaydınızı sildirdiğiniz bölüme kayıt yaptırmanızda bir sakınca yoktur.

Cevap: Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin herhangi bir lisans bölümünde veya önlisans programına halen kayıtlı olan öğrencilerin İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilmesi için halen kayıtlı olduğu bölümden/programdan mezun olması gerekmektedir.
AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Bölümleri 2014-2015
Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesinde sınavsız ikinci üniversite okumak isteyen öğrenci ve mezunlar aşağıdaki bölümlerden birini seçebilirler. Sınavsız İkinci Üniversite, Üniversite mezunları ve örgün bir programda okuyan öğrenciler içindir.
NOT: Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite nedir,Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvuru koşulları nelerdir, sorularının cevaplarını merak edenler için cevaplar yazımızın sonunda yer almaktadır.
Anadolu Üniversitesi Programlar ve Dersler
AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Bölümleri Nelerdir?
Açıköğretim Fakültesi (Önlisans)
Adalet Bankacılık ve Sigortacılık Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Çağrı Merkezi Hizmetleri Dış Ticaret Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı* Emlak ve Emlak Yönetimi Ev İdaresi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Halkla İlişkiler ve Tanıtım İlahiyat İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Yönetimi Kültürel Miras ve Turizm Laborant ve Veteriner Sağlık* Lojistik Marka İletişimi Medya ve İletişim Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Özel Güvenlik ve Koruma*** Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Radyo ve Televizyon Programcılığı Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sosyal Bilimler Sosyal Hizmetler* Spor Yönetimi Tarım Turizm ve Otel İşletmeciliği* Turizm ve Seyahat Hizmetleri* Yerel Yönetimler
Açıköğretim Fakültesi (Lisans)
Felsefe Sosyoloji Tarih Türk Dili ve Edebiyatı İşletme Fakültesi (Lisans) İşletme Konaklama İşletmeciliği** İktisat Fakültesi (Lisans) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri İktisat Kamu Yönetimi Maliye Uluslararası İlişkiler
* Bu programa alınacak öğrenciler staj, klavye sınavı ve uygulama derslerini almak zorundadırlar.
** Bu programa alınacak öğrenciler isteğe bağlı staj yapacaklardır.
*** Özel Güvenlik ve Koruma Ön Lisans Programına kayıt yaptıracak adaylar tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m’den, bayan adayların 1.65m’den kısa olmadığını belgeleyen yeni tarihli heyet raporu ile sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belgelerini kayıt için AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.
**** Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Önlisans Programında zorunlu staj ve uygulama dersleri bulunmaktadır. Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Önlisans Programı”nda laboratuvar uygulama dersleri yaz aylarında Eskişehir’de yapılacaktır. Laboratuvar uygulamaları devam mecburiyeti olan zorunlu derslerdir. AÖF 2. üniversite kayıtları hakkında sorularınızı bekliyoruz.

 

Exit mobile version