fbpx

Fibercement Uygulama Detayları

Nedir?  

Fibercement, içeriğinde elyaf, kum, çimento ve selüloz barındıran ve bulunduğunuz ortamı hem zevkinize göre düzenleyen hem de ısı yalıtımını sağlayan bir kaplama ürünüdür. Boyutları oldukça küçük olan fibercement ürününün en küçük boyu 3,5 mm iken en yükseği de 25 mm.dir.

Kaplama ve yalıtımın yanı sıra, evinize veya ofisinize desen de vermeyi hedefleyen fibercementlerin düz şekilleri olduğu gibi, ahşap, taş çiçek desenlileri de mevcuttur. 25 mm.lik plakaların daha çok zemin için kullanıldığı bu sistemde, çatılarda ve bağ yapılması gereken yerlerde de 3,5 mm.lik plakalar kullanılmaktadır.
Kimi fibercement plakalar da hazır boyalı olarak üretilebilmektedir. Hazır boyalı fibercementlerin size getirisi ise, sizi hem boya hem de işçilik masrafından kurtaracak olmasıdır.

Nelere Dikkat Etmeliyiz? 

Tamamen doğa dostu ve sağlığınıza asla zarar vermeyecek şekilde üretilen fibercementlerin kurulumu yapıldıktan sonraki kullanım aşamalarında mutlaka dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır.

Fibercement kaplamasının evinize kurulumu yapılırken çeşitli konumlara göre zımparalanma veya delinme ihtiyaçları olabilir ve bu işlemler uygulanırken fibercementin içerisinde bulunan silika maddesinden ötürü toz maskesi takmanız önerilir. Maske takmamak, hemen o anda olmasa dahi, ileriki dönemlerde bir hastalığa yol açabilir.
Uygulanmaya geçilmeden önceki kesim işlemi sırasında kesinlikle göz maskesi takılması önerilir. Göz maskesi, kesim sırasında fibercementten sıçrayabilecek çapak, tahta parçası gibi ufak nesnelerden gözü korumak için önemlidir.
Son olarak, fibercement kullanımına geçmeden önce eldiven kullanılması, cildin ilerde kurumasını veya çatlamasını engellemenize yardımcı olur.

Fibercement Nasıl Uygulanır?

fibercementuygulama detayı

Kaba sıvası yapılmış olan duvara, yalıtım malzemeleri döşenecek hale getirilir. Bu yalıtım malzemeleri 45 cm aralıkları geçmeyecek

şekildeki aralıklarla duvara dübel aracılığı ile monte edilir. Ardından birbirine 90 derecelik açıyla bakan ipler çekilir. Bunların ardından fibercement levhalar, vida aracılığıyla bir alttaki profillere tutturulur.

Açıkta kalan yerler dışarıdan gören birinin anlamayacağı şekilde macunla kapatılır. Bu macunun belli olmaması için zımparalanması da şarttır. Zımparalanma işlemi bittikten sonra kaba bir şekilde yüzey temizliği yapılan fibercementin yüzeyine bir kat astar vurularak hem daha dayanıklı hem de daha az kir tutar hale getirilir. Ayrıca gelecek olan darbelerden üzerindeki astar sayesinde doğrudan fibercement yüzey zarar görmez.
Son olarak astarı kuruyan yüzeye genellikle 2 kat boya işlemi uygulanır. Fibercement yüzeyle ilişkisi açısından önerilen ise bu boyanın su bazlı olması ve aynı zamanda fırça ile uygulanmasıdır. Ancak hazır boyalı şekilde alınmış olan fibercement plakalarda astar ve astardan sonraki boya işlemi uygulanmamaktadır.

Detaylı veriler için

Dosya içeriği ,

Düz Fibercement Uygulama Detayı
Fiber Cement Teknik Şartname
Fibercement Dış Köşe
Fibercement Fugalı Levha Uygulama
FİBERCEMENT UYGULAMA DETAYLARI (dwg)
Fugalı Fibercement Uygulama Detayı

İndirhttps://1drv.ms/u/s!Amus9JaGIcqwung5TlvVbRVc0Dw4?e=Ftb3Xn

Şifre : emrezengin.net

About Emre Zengin

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunu Genç İnşaat Mühendisi ve Aynı Zamanda Bilişim ve Teknoloji Tutkunu

Check Also

Yüksek Lisans Nasıl Yapılır?

      Yüksek Lisans için öncelikle Lisans eğitiminizi başarıyla tamamlamış olmanız gerekmektedir. Daha sonra …

13 comments

  1. Ömerlütfi Küçükosman

    Merhaba,

    öncelikle bilgi paylaşımı için teşekkür ederim. Fibercement Uygulama Detayları ile ilgili linkten detaylı verileri indirdim fakat dosya şifreli olduğu için açamadım.

    Şimdiden teşekkürler.

  2. Ömerlütfi Küçükosman

    Teşekkürler ve iyi çalışmalar.

  3. fiberin yıldız uçlu toz tanecikleri olduğunu unutmayalım solunduğu zaman akciğerlere yapışıp kalır.işlem görürken kesinlikle maske takılmalıdır.

  4. kardeşim bu link e ulaşılmıyor güncelleme şansın var mı

  5. url ye ulaşamıyorum yardımcı olurmusunuz

  6. Dosyayı indirdim ama içi boş. İlgilenebilirseniz sevinirim Emre bey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir